fbpx
Gabriella Smith

Teacher Feature – Gabriella Smith

Question 1: When did you start dancing?

Answer: I started ballet at age 4, contemporary at age 12, and burlesque at age 16.

Question 2: When did you start teaching?

Answer: In 2021, after realising my passion for dance far outweighed the enjoyment I had in my tourism development and management degree.

Question 3: What classes do you teach?

Answer: I teach the beginner contemporary classes (adults and kids), the flexi-fit/technique development class and stretch class.

Question 4: What can you expect from my dance classes?

Answer: Initially, you can expect about a million questions so I can get to know what your specific needs are so I can offer the most effective training. From there, you can expect to work hard and find the fun in challenging movements and understanding the technical aspects of dance. My goal is to help dancers enjoy improving their craft while seeing results and finding a deep appreciation for their bodies and what they are capable of.

Question 5: When & Why did you start at Five6seven8?

Answer: I started at Five6seven8 at the start of 2023, after explaining my goals and qualifications to my then-teacher, Liz, who suggested that the Five6seven8 competition team needed the training I was offering and we started the interview process. I have loved every second of working with the other instructors and most importantly the dancers at Five6seven8.

Question 6: Why do you love to teach dance?

Answer: I love sharing my passion for dance with those wanting to learn and feel their progress as if it were my own. It is so rewarding to be able to instill a new skill in another person while having fun and getting exercise.

Question 7: Why do you love to dance?

Answer: The emotional expression available in dance is unmatched. The feeling of pushing your body to new creative limits and the rush of performing on stage makes me feel on top of the world.

Question 8: Tell us something about yourself

Answer: If I’m not dancing I’m painting, reading, hiking, or spending time with my friends.